Det er en glede å kunne presentere den nye nettsiden. Det er gjort en stor innsats i kulissene for å øke brukervennligheten for alle kunder. Ikke nok med at selve strukturen på hvor du finner produktene er endret, så er nå den nye nettbutikken også oppe og går på den samme siden. Det betyr at www.skoleliv.no vil bli tatt ned 1. august (For de av dere som har kjøpt digitale varer på skoleliv.no, oppfordrer jeg dere til å laste ned en ekstra kopi av kjøpene deres før denne datoen, da tilgangen blir brutt).

Ønsker du å se en video-gjennomgang av nettsiden, kan du gjøre det i videoen under.

En gjennomgang av hele nettsiden

Ønsker du å se en hvordan du registrerer deg som gratismedlem, se videoen under.

Ønsker du å opprette gratismedlemsskap for å få tilgang til gratisprøver og rabatter i nettbutikken vår? Se videoen over om hvordan du gjør det.

Ny struktur på nettsiden, gjør at dere må orientere dere en runde første gang dere logger inn igjen etter at nettsiden har vært tatt ned for oppgradering. Varene ligger nå på litt andre sider på grunn av oppgraderingen.

Medlemsskap, abonnement og nettbutikk i ett

Alle som besøker lesevinduet.no nå kan kjøpe alle varene i nettbutikken. Man trenger ikke å være gratismedlem for å gjøre dette, men det er lagt inn en fordel for gratismedlemmer med egne medlemspriser som er langt hyggeligere enn hvis du ikke er medlem. (Test det ved å logge ut, gå på nettbutikken og sjekk prisene, for så å logge inn igjen, så ser du forskjellen) Gratismedlemmer får en hyggelig rabatt, abonnenter er heller ikke glemt og vil kunne nyte en litt større rabatt i nettbutikken. Alle varene vil bli lagt til i nettbutikken i løpet av sommeren, selv de som er gratis for medlemmer (dette for at besøkende som ikke ønsker å være medlem, og ikke benytter seg av gratisproduktene også skal ha mulighet til å kjøpe disse)

Det du kanskje husker som «Elevens verden» er nå borte. Det er 4 hovedkategorier: Lesing, Skriving, Ressurser og Engelsk (I tillegg SkoleNytt som varer ut 2019 – SkoleNytt ser ut til å måtte legges ned da det er for lite interesse for denne tjenesten). Elevens verden er borte, men ikke gratisproduktene. Disse er nå lagt inn under hver av de 4 kategoriene Lesing, Skriving, Ressurser og Engelsk. Der ligger en egen knapp som heter «Gratisprøver.» og de vil oppdateres fra tid til annen som det alltid har blitt.

Jeg kan glede dere med at flere gratisprøver er nå byttet ut med andre under hver kategori, så det er helt sikkert noe du ikke har fra før. Andre er de samme.

Nettbutikken er lagt opp helt lik abonnentenes hovedkategorier. Har du et abonnement er du sikker på at du allerede har tilgang til alle produktene som ligger i samme kategorier i nettbutikken. Er du gratismedlem og nysgjerrig på hvilke andre produkter du får i et abonnement, er det bare å besøke nettbutikken, for der vil alle produktene ligge for salg, og kan brukes som en oversikt med å gå gjennom, se på eksempelsider og lese om produktene.

DE FIRE FØRSTE MENYENE ER LIK ABONNEMENTSSIDENE. PRODUKTER I KATEGORI 5 ER FOR FYSISKE PRODUKTER OG EBØKER SOM IKKE INNGÅR I NOE ABONNEMENT.

Kategori 5 i nettbutikken er PRODUKTER (fysiske varer og ebøker som ikke går inn i noe abonnement). Men er du abonnent eller gratismedlem, så får du som sagt rabatt i kategorien «Produkter.» Jeg fortsetter med bokringer / nøkkelringer som du trolig ikke får billigere andre steder. For hver bestilling kan du også få med 1 stk nøkkelbånd «Skoleliv» helt gratis om du er medlem. Bare å velge den med deg fra produktsidene når du handler.

MANGE NYE PRODUKTER ER PÅ VEI. DE PRODUKTENE SOM IKKE ER PÅ LAGER ER ALLEREDE BESTILT, OG VIL TROLIG VÆRE HER INNEN NESTE HELG.

En annen hyggelig overraskelse er dette: LYDBØKER!

Ferien er ennå ung for en lærer med sommerferie, og jeg har gått i «studio» og brukt en god del dager også til å produsere lydbøker uten noen form for bakgrunnstøy. Lydbøkene blir nå i første omgang produsert for lesekursene, klasselesekursene og lydøvingsheftene (mange nye hefter er også ferdige nå) Faktisk er alle lydbøker til eksisterende lesekurs og lydhefter allerede ferdig og lagt ut, så det er bare å begynne å lytte og bruke dette etter sommerferien. Nå kan elevene få lytte til teksten uten at du er nødt til å bli tørr i halsen 🙂
Lydbøker vil også komme til alle lesehefter, faghefter, alfabethefter, textbooks og Alphabet Books framover.

For gratismedlemmer som ønsker å kjøpe for eksempel Lesekursene våre, så er det både hentediktat og lydbok inkludert i pakkene som du får tilgang til under «Min konto» og den øverste delen av ditt kontrollpanel – Nedlastninger, etter kjøpet.

Lytt gjerne til en lydbok med en gang Lesekurs B: Leksjon 1 – Vokalene

«Min Konto»

Logg inn og Min konto finner du under samme meny. Det vil si at du både logger inn og administrerer kontoen din på samme sted. Der finner du også muligheten til å endre passord ved å klikke «Mistet passord» om du trenger det.

Den øverste delen av Min Konto hører til nettbutikken. Der samles alle digitale varer du måtte ha kjøpt, PDF-kvitteringer med mer. Lenger nede finner du kontodelen som administrerer abonnementet ditt. Den kan se litt forvirrende ut i starten, men er enklere enn den var. På grunn av nettbutikken så er det uunngåelig å ha litt flere administreringspanel, men nå er i alle fall alt oversatt til norsk.

DEN ØVERSTE DELEN «MINE DETALJER I NETTBUTIKKEN» ER FRA DINE KJØP I SELVE NETTBUTIKKEN OG ANNEN INFORMASJON – DU GÅR LENGER NED TIL «MINE OPPLYSNINGER SOM MEDLEM ELLER ABONNENT» DERSOM DU VIL OPPGRADERE TIL ABONNEMENT, ELLER AVBRYTE DITT ABONNEMENT FØR PERIODENS UTLØP. HAR ABONNEMENTET GÅTT UT, KAN DU FORNY SELV I MENYEN.
DU GÅR LENGER NED TIL «MINE OPPLYSNINGER SOM MEDLEM ELLER ABONNENT» DERSOM DU VIL OPPGRADERE TIL ABONNEMENT, ELLER AVBRYTE DITT ABONNEMENT FØR PERIODENS UTLØP. HAR ABONNEMENTET GÅTT UT, KAN DU FORNY SELV I MENYEN. HER KAN DU OGSÅ ENDRE PASSORD.

Artikler og tipsvideoer

Jeg har også begynt å lage tipsvideoer og artikler for lærere og mer vil komme etterhvert.
Har du forresten hørt om «Engasjerende leser»? Hvis ikke anbefaler jeg deg å ta en titt på den artikkelen og tipsvideoen som er lagt til (Gå til artikkelen). I tilknytning til «Engasjerende leser» finnes det en app du bør ha på telefonen din. Jeg sier ikke mer om den, men les gjerne om Office Lens. Den er et veldig hyggelig produkt 🙂 (Gå til artikkelen).

KLIKK PÅ VIDEOBILDET OVER FOR Å SE VIDEOEN

Oppdateringer

Hold deg oppdatert på vårt nyhetsbrev og følg oss gjerne på Lesevinduets Facebookside. Facebook brukes mest til oppdateringer da jeg ikke ønsker å spamme med nyhetsbrev annenhver dag. Det er også laget en «Meldingsbok» på hovedsiden på Lesevinduet.no (litt ned på venstre side, en gul boks). Der poster jeg en linje for hva som er lagt til av nye produkter og endring i nettsiden. Alle videoene som lages finner du også på hvoedsiden ved å skrolle nedover til video-feltet med blå bakgrunn.

Søker du annen informasjon om nettsiden og abonnementstypene sjekk infosiden her. Det nye her er at vi tilbyr kommunelisens for alle offentlige skoler i samme kommune.

Helt til slutt

Til slutt vil jeg si velkommen tilbake til nyåpningen av lesevinduet.no. Ta en kikk, se gjennom produktene og så håper jeg de nye løsningene ikke bare gjør livet lettere, men også at produktene gjør undervisningen letter å planlegge og gjennomføre.

Ps! Oppdater bokmerkene dine for lesevinduet, da sidene er nye.

Alt godt!
Martin Fyrileiv