Det er mange ganger jeg har fundert på sopptyper, hva de heter og om de er spiselige eller ikke, og samtidig må man være på vakt hvordan man underviser om sopp, enten på klasserommet eller ute i naturen. Det værste som kan skje er at elever blir litt for motiverte og går på sopptur for å overraske familien med en aldri så liten soppmiddag basert på det de tror er spiselige, eller at de rett og slett setter i gang med en aldri så liten smaksprøve.

Norges sopp- og nyttevekstforbund har en flott oversikt over mange typer sopper som er spiselige, giftige og ikke matsopp. For å få den fulle oversikten over info om soppene må man være medlem, men likevel kan man ha nytte av de flotte illustrasjonene på denne siden, og få en oversikt over hvilke sopper som er giftige eller spiselige og hva de heter.

Hvordan du underviser om sopp skal jeg ikke legge meg opp i, men begrepet “vær varsom” er nok mer enn gjeldende i denne sammenhengen.

Ta en titt på siden med alle flotte illustrasjoner under (trykk på ordet “Normlisten)

(illustrasjonen over er lånt fra Norges sopp- og nyttevekstforbund)