Møt deltakerne i spørrekonkurransen, der Viktor Veddemål stiller spørsmålene og Vegard sliter med å svare riktig. Som vanlig er det en logisk brist i teksten.

Leksjon 16 – V-lyden ligger nå ute sammen med lydbok og hentediktat. I denne leksjonen får vi være med på en livesending på TV der Vegard sliter med spørsmålene som stilles. Leksjonen varierer med v-lyden ved å ha innslag av ord som starter med hv, for å øve på at skrivemåten kan endre seg (stum H), hvem, hvordan osv. Dette er det lurt å snakke om under gjennomføringen av denne leksjonen som med flere andre, og spesielt etter leting etter ordene som har V som førstelyd.

Dette er den siste lesekursleksjonen for mellomtrinnselever og ungdomsskoleelever som baserer seg på enkeltlydene (konsonantene) i alfabetet vårt. Når starter arbeidet med diftongene og konsonantforbindelser. Det er 5 leksjoner med diftonger som skal ferdiggjøres før arbeidet med del 1 er komplett. Del 2 blir neste leksjonsserie der konsonantforbindelsene kommer i fokus, som for eksempel, gn, ng, kj, sj, osv.

Logisk brist: Vegard svarer feil, men det står at han svarer riktig også.

Abonnenter finner komplett leksjon her

Leksjonen med hentediktat og lydbok finner du også i nettbutikken her

Elever kan få teksten lest opp. Lydbøkene finner du her