Menu

HJELP!

LES DEG GOD, SKRIV DEG BEDRE!

Trenger du hjelp til å finne noe, eller har du problemer med å logge inn? Jeg jobber med å opprette en Ofte spurte spørsmål (FAQ) for nettsiden. I mellomtiden så kan du ta kontakt med meg på post@lesevinduet.no om det oppstår et problem du ikke får løst, så tar jeg kontakt med deg så fort jeg bare kan.

Har du mistet passordet ditt, så trykk på “logg inn” på øverste menylinje.

Ønsker du å endre passordet ditt, går du på “Min konto” på øverste menylinje.

Ofte stilte spørsmål

NETTSIDEN SER RAR OG KLUMPETE UT. HVA ER GALT?

Hvis nettsiden ikke ser helt normal ut, så kan det være at du bruker Microsoft Explorer. Dette er en nettleser vi ikke anbefaler, da mange opplever problemer med denne både på vår side, intranett og nettbanker. Ikke alle opplever problemer her, men de som har rapportert om problemer med nettsidens utseende, oppgir at de bruker Microsoft Explorer. Vi anbefaler at du bruker en av følgende nettlesere: Google Chrome, Firefox eller Safari

JEG HAR ABONNEMENT MEN FÅR IKKE TILGANG TIL PRODUKTENE

Har du betalt med VISA-kort ved inngåelse av privatabonnementer, så får du automatisk tilgang til produktene lisensen gjelder for. Opplever du at du får meldinger om at du ikke har lisens, prøv å logge ut, og logge inn igjen. Pass også på at ditt abonnement fortsatt er gyldig (feks. at du ved et tidspunkt avbrøt abonnementet og derfor ikke har tilgang) Ved skolelisenser er det fakturabestilling de fleste ønsker, og da er det ingen automatikk i når tilgangen gis. Bestiller ved din skole sender alle brukerne som skal ha tilgang til oss, og skal flere legges til, gjøres det gjennom bestiller ved din skole. Har du ikke tilgang, men skolen din har lisens, ta kontakt med din administrasjon/ledelse og sjekk opp om du står på listen. Hvis ikke oppdaterer ledelsen ved skolen oss, og du blir lagt til. (Dette kan ikke gjøres av den enkelte lærer, da vi ikke har oversikt over hvem som skal ha tilgang og hvem som ikke skal ha tilgang ved din skole. Det kan feks. være ved kjøp av klasselisens, så er den begrenset til lærerne som jobber i den klassen).

JEG SYNS DET ER VANSKELIG Å FINNE FRAM PÅ NETTSIDEN

Her får du en kort innføring i hvordan nettsiden er utformet. De øverste arkfanene “Skolenytt, Elevens verden, Bokmål, Nynorsk, Engelsk, Lesekurs” er hovedsidene på Lesevinduet.no. Dette er landingssider for hvert emne. Har du gratismedlemsskap har du tilgang til Elevens verden (Gratis ressursbank) og alle menyene som dukker opp i samme farge under hovedsiden “Elevens verden” når du har trykket på den. For at du skal kunne laste ned ressursene må du gå på undermenyen til denne arkfanen, feks. bokmål. SkoleNytt blir abonnementstjeneste fra og med 1. januar 2019. Det vil si at den arkfanen du forholder deg til som gratismedlem er den grønne “Elevens verden.” Alle de andre arkfanene er landingssider for betalende abonnenter, private eller skoler. Under hver hovedfane finner du andre undermenyer du orienterer deg på.

UTSKRIFT AV LESEHEFTER

For å lage leseheftene, se denne videoen.

Har du problem med å skrive ut ved din arbeidsplass, pass på følgende:

– Store pdf-dokumenter som våre filer gjerne er, bør åpnes i Adobe reader, og ikke direkte i nettleseren din, da nettlesere har dårlige løsninger på slike filer av en viss størrelse.

– Enkelte som bruker skrivere/kopimaskiner der man må ha et sikkerhetskort for å aktivere utskriftene og kopiene må passe på at PDF-filene skrives ut som bilde. (Dette finner du i skriverens innstillinger under “avansert” og en liten boks du huker av for “skriv ut som bilde”. Dette trenger du ikke tenke om dersom utskriftene blir i riktig størrelse.

– Skriv ut lesehefter av alle typer liggende, farge, ensidig og faktisk størrelse. Hvis størrelsen er “tilpasset” så forminskes innholdet, og heftenes utseende passer ikke lenger når arkene brettes.”

Det er valg bretting av leseheftene av den enkle grunn at det er en veldig brukervennlig måte å gjøre det på. Mange har ikke kunnskap nok til å la kopimaskinen automatisk lage heftene, og ikke alle skoler har denne muligheten. Dessuten blir heftene veldig “slappe” og “tynne” dersom man bruker tosidig utskrift (Slik heftene er lagt opp med sidetall vil ikke tosidig fungere). Heftene har stor gjenbruksprosent, og tas de vare på, så har man heftene lenge. Et triks kan være å bruke fotopapir på første ark, så har man et tykkere og finere “cover” for leseheftene.

TRENGER DU HJELP?

  • Sørg for at du bruker andre nettlesere enn Microsoft Explorer. Explorer har problemer med flere nettsider. Bruk gjerne Google Chrome, Safari eller Firefox så er du sikker på at nettsiden fungerer som den skal.
  • Send oss gjerne en e-post hvis du får problemer, så vil vi hjelpe deg. Pass på at du skriver mer enn at du har problemer. Hva er problemet? hvilken nettleser bruker du? Bruker du PC, nettbrett eller mobil? Ta gjerne screenshot og legg ved i e-posten, så løser ting seg raskere.

Lesevinduet.no