Visuelle hjelpemidler underveis i lærerens nettundervisning er viktig slik at elevene forstår hva du mener når du «peker» på noe med musepekeren eller snakker om en bestemt del i et pdf-dokument.

Nå som koronaviruset har stengt skolene blir det mer nettundervisning enn de fleste av oss er vant til.
Her kommer ett par tips som kan lette selve gjennomføringen av undervisningen på nett der du viser dokumenter, peker og forklarer.
Musepekeren er så og si usynlig når du skal gjennomføre en konferanse gjennom TEAMS (Office 365) eller lignende.


1. Det finnes gratis «highlighter» for musepekeren som gjør at elevene faktisk ser hva du peker på. Dette har jeg benyttet meg av selv i forklaringsvideoer på lesevinduet.no.
Ønsker du en gratisversjon av «Cursor Highlighter» kan du sjekke denne linken (Disse har jeg ikke testet, men velg gjerne en som har en farge som elevene kan se godt hvis du deler skjermen din med elevene, eller skal vise dokumenter i TEAMS.): https://listoffreeware.com/best-free-cursor-highlighter-software-windows/
Har du mac hjemme du skal benytte, som meg, anbefaler jeg Cursor Pro – Den koster nesten $5 men er verdt det, i alle fall for meg som trenger denne innimellom, og ingen vet hvor lenge skolen blir stengt ned heller. (se bilde 1 – det er en blå ring, men musepekeren er i midten, den vises ikke fordi når man tar print screen, så tas musepekeren vekk) Cursor Pro kan kjøpes her for mac-brukere: https://apps.apple.com/us/app/cursor-pro/id1447043133?mt=12


2.Husk at PDF-filer har verktøy der du kan bruke «markeringstusj» og sette inn kommentarer også på filer før du sender til elevene. de kan klikke på markeringsboksen og lese kommentaren din (se bilde 2 og 3)