Hjem Blogg

Supertilbud på Bergtatt-bøkene

0

Nå får du supertilbud på mine to fantasybøker – både innbundet og e-bok for gratismedlemmer og abonnenter.

Bergtatt Portvokteren + Trollblod (innbundet) fås nå til kun kr. 198,- for begge bøkene samlet (Signert og med personlig hilsen om ønskelig).
https://www.lesevinduet.no/produkt/bergtatt_portvokterentrollblod/

Bergtatt Trollblod (E-bok) til kun kr. 59,-!
https://www.lesevinduet.no/produkt/bergtatt-trollblod-ebok/

Martin

Bruk disse nettleserne

0

Flere nettsider sliter med visningen hvis du bruker Microsoft Explorer. Det gjelder også Lesevinduet.no. Andre har problemer med å laste for eksempel nettbank og lignende. Bruker du Explorer anbefaler jeg på det sterkeste at du går over til Google Chrome, Firefox eller Safari. Dette er gode nettlesere som ikke har det samme problemet med å åpne og vise nettsider.

Opplever du at det virker som om nettsiden er utenfor rammene og oppsett og at noe er rart? Da er det mest sannsynlig grunnen. Hvorfor Microsoft Explorer har dette problemer er et mysterium, men det har vært slik lenge, og det ser ikke ut til at Microsoft ser ut til å bry seg stort med å rette på dette. Derfor bruker jeg selv aldri Explorer.

Ønsker du å bruke Google Chrome – Laster du ned den her

Ønsker du å bruke Firefox – Laster du ned den her

Ønsker du å bruke Apple Safari – Laster du ned den her

Nå kan elevene få leksene opplest

0

En ny funksjon er lagt til på lesevinduet.no der elevene kan få leksene opplest. Alle lydbøker legges til denne siden slik at elevene kan få denne mulighetene hjemme. Alle lydbøker som er produsert til nå er lagt til her og det gjelder Leseøvingsleksjonene, Lesekurs B og Klasselesekursene.

Elevene finner lydbøkene her: https://www.lesevinduet.no/lekser/

Mange nye puslespill i nettbutikken.

0

Bruk puslespill i leseopplæringen, enten som eget arbeid eller stasjonstrening. La elevene leke seg til læring med disse flotte selvkorrigerende puslespillene. Du finner puslespillene på bokmål, nynorsk og engelsk. I tillegg har vi fått inn klokke-puslespill på bokmål og engelsk.

Vi har mange nye puslespill som du nå finner i nettbutikken. Les og se-serien med 10 ulike puslespill i pakken (størrelse ca. A4) er populære og vi har ulike nivåer på vanskelighetsgradene.

Les og se-serien med 10 ulike puslespill i pakken (størrelse ca. A4) er populære og vi har ulike nivåer på vanskelighetsgradene.

DU FINNER PUSLESPILLENE HER

DU FINNER PUSLESPILLENE HER

Skolestart 2019

0

Nå er det like før skolestart etter en lang sommerferie. Mange elever gleder seg til å møte vennene sine og få startet opp igjen. Skolen er et samlingspunkt for elevene og en arena der de kan oppleve mestring og økt selvbilde, men vi må ikke glemme at det også er noen som kommer første skoledag etter ferien med en klump i magen. Vi har elever som ikke har hatt en bra sommerferie. Vi har elever som har foresatte som drikker og fester, noen opplever også vold og overgrep mens andre rett og slett ikke har noen venner å støtte seg på.

Noen har vært på en kostbar sydentur med så mange inntrykk at de kunne ha pratet om det i hele timen, mens andre har vært hjemme eller på hytta i hele ferien. Ingenting av dette er negativt i seg selv, men for elevene som har dårlig råd, eller ikke reiser mye, kan fokuset på hvor de har vært i ferien bli både sårt og et statusjag elevene seg i mellom.

Første skoledag er for de fleste en positiv opplevelse og lærerens klasseledelse og oppmerksomhet kan ha avgjørende betydning for hvordan oppstarten vil utarte seg for den enkelte. Elevene ønsker å bli sett og lærere rundt om i landet gjør en utrolig bra jobb med å inkludere alle og se alle. Noen ganger er det ikke alltid lett å få til akkurat dette når det er enkelte elementer i et klasserom som stjeler oppmerksomheten til læreren og klassen.

Mitt råd er å starte rolig og få elevene til å finne sin plass på nytt. Roller skal defineres på nytt på godt og vondt, og elever som har en “lederrolle” i klasserommet vil trolig gjøre alt han eller hun kan for å få denne bekreftet på nytt av de andre. Det er første skoledag at en god del av grunnlaget elevene skaper i sin sosiale interaksjon med hverandre blir definert. Derfor er det viktig at alle lærere setter agenda for hvordan man vil ha det i klassen og elevene mellom seg.

Før første friminutt er det en god idé å prate om hva de skal gjøre i dette friminuttet. Vise at man er opptatt av det elevene driver med, gir trygghet ikke bare for den usikre eleven, men også for de sosialt sterke elevene som forstår at læreren følger med.

I forbindelse med skolestart har jeg laget et 12-siders elevhefte som ikke fokuserer på hvor elevene har vært på ferie, men hva de synes er best med å ha sommerferie. De kan tegne seg selv i en feriesituasjon og fortelle hva de gleder seg mest til med det nye skoleåret. I tillegg er det noen spørsmål om hva de har lest, hva de liker å forske på (for å gi grobunn til nysgjerrigheten) og hva de ønsker å gjøre i friminuttene framover. Her er det mye nyttig informasjon for læreren som kan legge opp undervisningen rundt noen emner og aktiviteter for elevene de første ukene. De som rekker opp hånda for å komme med ønsker er gjerne de som blir hørt, mens den stille ofte bare lar ting gå forbi i stillhet.

I tillegg er det en side om mobbing og hva elevene gjør hvis de ser at noen blir mobbet eller plaget. Det er alltid nyttig å repetere slike tankerekker, for den som sier at en skole ikke har mobbing, undergraver det de ikke selv ser. Jeg tør påstå at mobbing finnes overalt, men selv om vi ikke ser det, betyr ikke at det ikke finnes. Ute av syne ute av sinn er ingen god definisjon på dette spørsmålet.

I tillegg er det noen skriveoppgaver og en “Finn 10 feil” oppgave som de kan varme opp med.

Hele tanken bak Skolestart-heftet er ikke å gjøre noe som må være 100% faglig relatert, men å bygge opp sosial tankegang og en oppvarming til det som senere kommer i undervisningen litt senere. Elevene har så mange inntrykk når de kommer tilbake til skolen etter ferien, at en brå oppstart uten å reflektere over enkelte spørsmål som er viktige for deres sosiale interaksjon i klasserommet og i friminuttet, ikke trenger å gi en god skolestart for enkelte.

God skolestart til alle sammen og lykke til med nytt skoleår

Martin Fyrileiv

SKOLESTART: ELEVHEFTE for gratismedlemmer finner du her
SKOLESTART: ELEVHEFTE for abonnenter finner du her
IKKE MEDLEM? SKOLESTART: ELEVHEFTE KAN DU KJØPE HER

Bruk lesevindu under lesingen?

0

Enkelte elever kan ha vanskeligheter med å holde blikket festet på linjen mens de leser. Mange syns det er helt greit å bruke finger på linja, men andre kan også ha problemer med dette. Årsaken kan være at avkodingen blir litt vanskelig og forstyrrer selve lesingen og leseflyten, andre årsaker kan være konsentrasjonsproblemer der eleven mister fokuset.

Now our first reading windows are available to subscribers and have two different sizes. If you want a wider window (the innermost white part that is cut out) than what is made, it can be cut closer to the edges if the reading windows are to be used in books. The book’s inner margin can be very narrow so that the reading window covers the first words on the right side of the book. Just cut closer to the edge, for laminating the reading windows, they will still be solid in use.

Det er flere temaer på de ulike lesevinduene og alle temaer har to størrelser / høyder i lesevinduet.

Vinduene er ganske brede slik at de passer a4 ark med tekst på, men ønsker du mindre lesevinduer kan du lett forminske i utskriftsadministrasjonen og sette % mindre enn 100 og bruke lesevinduene med størrelse 2 (større vindu i midten).

Abonnenter finner Lesevinduene her

Lesevinduene ligger også i nettbutikken her

Ny og forenklet betalingsløsning i nettbutikken

0

Nettsiden er oppgradert med en ny og forenklet prosess ved betaling i selve nettbutikken. Den er mer oversiktlig og har kun 4 steg.

Mange nye fysiske varer er nå lagt til i nettbutikken

0

Ta en nærmere titt på hva vi har å tilby i nettbutikken. Varebeholdningen er oppdatert da det kom en stor ordre på lager i dag. Velbekomme!

Nettbutikken finner du her: https://www.lesevinduet.no/produktkategori/produkter/

Flotte pultstriper med bla. dabbing som tema

0

Ta en titt på disse flotte pultstripene hvor elevene kan skrive navnet sitt med markering for små og store bokstaver. Dabbing er ikke ukjent i skolen. 6 varianter i pakken. Pultstripene med dabbing finner du som gratismedlem under Ressurser, og abonnenter finner alle under ressurser og “til klasserommet”

Det er også laget flere pultstriper for abonnenter (totalt 82 ulike pultstriper) se bildegalleriet for et utvalg lenger nede.

Abonnenter finner pultripene her

Gratismedlemmer finner pultripene her

Pultstripene ligger også i nettbutikken for ikke-medlemmer

Velkommen til den nye versjonen av Lesevinduet.no

0

Det er en glede å kunne presentere den nye nettsiden. Det er gjort en stor innsats i kulissene for å øke brukervennligheten for alle kunder. Ikke nok med at selve strukturen på hvor du finner produktene er endret, så er nå den nye nettbutikken også oppe og går på den samme siden. Det betyr at www.skoleliv.no vil bli tatt ned 1. august (For de av dere som har kjøpt digitale varer på skoleliv.no, oppfordrer jeg dere til å laste ned en ekstra kopi av kjøpene deres før denne datoen, da tilgangen blir brutt).

Ønsker du å se en video-gjennomgang av nettsiden, kan du gjøre det i videoen under.

En gjennomgang av hele nettsiden

Ønsker du å se en hvordan du registrerer deg som gratismedlem, se videoen under.

Ønsker du å opprette gratismedlemsskap for å få tilgang til gratisprøver og rabatter i nettbutikken vår? Se videoen over om hvordan du gjør det.

Ny struktur på nettsiden, gjør at dere må orientere dere en runde første gang dere logger inn igjen etter at nettsiden har vært tatt ned for oppgradering. Varene ligger nå på litt andre sider på grunn av oppgraderingen.

Medlemsskap, abonnement og nettbutikk i ett

Alle som besøker lesevinduet.no nå kan kjøpe alle varene i nettbutikken. Man trenger ikke å være gratismedlem for å gjøre dette, men det er lagt inn en fordel for gratismedlemmer med egne medlemspriser som er langt hyggeligere enn hvis du ikke er medlem. (Test det ved å logge ut, gå på nettbutikken og sjekk prisene, for så å logge inn igjen, så ser du forskjellen) Gratismedlemmer får en hyggelig rabatt, abonnenter er heller ikke glemt og vil kunne nyte en litt større rabatt i nettbutikken. Alle varene vil bli lagt til i nettbutikken i løpet av sommeren, selv de som er gratis for medlemmer (dette for at besøkende som ikke ønsker å være medlem, og ikke benytter seg av gratisproduktene også skal ha mulighet til å kjøpe disse)

Det du kanskje husker som “Elevens verden” er nå borte. Det er 4 hovedkategorier: Lesing, Skriving, Ressurser og Engelsk (I tillegg SkoleNytt som varer ut 2019 – SkoleNytt ser ut til å måtte legges ned da det er for lite interesse for denne tjenesten). Elevens verden er borte, men ikke gratisproduktene. Disse er nå lagt inn under hver av de 4 kategoriene Lesing, Skriving, Ressurser og Engelsk. Der ligger en egen knapp som heter “Gratisprøver.” og de vil oppdateres fra tid til annen som det alltid har blitt.

Jeg kan glede dere med at flere gratisprøver er nå byttet ut med andre under hver kategori, så det er helt sikkert noe du ikke har fra før. Andre er de samme.

Nettbutikken er lagt opp helt lik abonnentenes hovedkategorier. Har du et abonnement er du sikker på at du allerede har tilgang til alle produktene som ligger i samme kategorier i nettbutikken. Er du gratismedlem og nysgjerrig på hvilke andre produkter du får i et abonnement, er det bare å besøke nettbutikken, for der vil alle produktene ligge for salg, og kan brukes som en oversikt med å gå gjennom, se på eksempelsider og lese om produktene.

DE FIRE FØRSTE MENYENE ER LIK ABONNEMENTSSIDENE. PRODUKTER I KATEGORI 5 ER FOR FYSISKE PRODUKTER OG EBØKER SOM IKKE INNGÅR I NOE ABONNEMENT.

Kategori 5 i nettbutikken er PRODUKTER (fysiske varer og ebøker som ikke går inn i noe abonnement). Men er du abonnent eller gratismedlem, så får du som sagt rabatt i kategorien “Produkter.” Jeg fortsetter med bokringer / nøkkelringer som du trolig ikke får billigere andre steder. For hver bestilling kan du også få med 1 stk nøkkelbånd “Skoleliv” helt gratis om du er medlem. Bare å velge den med deg fra produktsidene når du handler.

MANGE NYE PRODUKTER ER PÅ VEI. DE PRODUKTENE SOM IKKE ER PÅ LAGER ER ALLEREDE BESTILT, OG VIL TROLIG VÆRE HER INNEN NESTE HELG.

En annen hyggelig overraskelse er dette: LYDBØKER!

Ferien er ennå ung for en lærer med sommerferie, og jeg har gått i “studio” og brukt en god del dager også til å produsere lydbøker uten noen form for bakgrunnstøy. Lydbøkene blir nå i første omgang produsert for lesekursene, klasselesekursene og lydøvingsheftene (mange nye hefter er også ferdige nå) Faktisk er alle lydbøker til eksisterende lesekurs og lydhefter allerede ferdig og lagt ut, så det er bare å begynne å lytte og bruke dette etter sommerferien. Nå kan elevene få lytte til teksten uten at du er nødt til å bli tørr i halsen 🙂
Lydbøker vil også komme til alle lesehefter, faghefter, alfabethefter, textbooks og Alphabet Books framover.

For gratismedlemmer som ønsker å kjøpe for eksempel Lesekursene våre, så er det både hentediktat og lydbok inkludert i pakkene som du får tilgang til under “Min konto” og den øverste delen av ditt kontrollpanel – Nedlastninger, etter kjøpet.

Lytt gjerne til en lydbok med en gang Lesekurs B: Leksjon 1 – Vokalene

“Min Konto”

Logg inn og Min konto finner du under samme meny. Det vil si at du både logger inn og administrerer kontoen din på samme sted. Der finner du også muligheten til å endre passord ved å klikke “Mistet passord” om du trenger det.

Den øverste delen av Min Konto hører til nettbutikken. Der samles alle digitale varer du måtte ha kjøpt, PDF-kvitteringer med mer. Lenger nede finner du kontodelen som administrerer abonnementet ditt. Den kan se litt forvirrende ut i starten, men er enklere enn den var. På grunn av nettbutikken så er det uunngåelig å ha litt flere administreringspanel, men nå er i alle fall alt oversatt til norsk.

DEN ØVERSTE DELEN “MINE DETALJER I NETTBUTIKKEN” ER FRA DINE KJØP I SELVE NETTBUTIKKEN OG ANNEN INFORMASJON – DU GÅR LENGER NED TIL “MINE OPPLYSNINGER SOM MEDLEM ELLER ABONNENT” DERSOM DU VIL OPPGRADERE TIL ABONNEMENT, ELLER AVBRYTE DITT ABONNEMENT FØR PERIODENS UTLØP. HAR ABONNEMENTET GÅTT UT, KAN DU FORNY SELV I MENYEN.
DU GÅR LENGER NED TIL “MINE OPPLYSNINGER SOM MEDLEM ELLER ABONNENT” DERSOM DU VIL OPPGRADERE TIL ABONNEMENT, ELLER AVBRYTE DITT ABONNEMENT FØR PERIODENS UTLØP. HAR ABONNEMENTET GÅTT UT, KAN DU FORNY SELV I MENYEN. HER KAN DU OGSÅ ENDRE PASSORD.

Artikler og tipsvideoer

Jeg har også begynt å lage tipsvideoer og artikler for lærere og mer vil komme etterhvert.
Har du forresten hørt om “Engasjerende leser”? Hvis ikke anbefaler jeg deg å ta en titt på den artikkelen og tipsvideoen som er lagt til (Gå til artikkelen). I tilknytning til “Engasjerende leser” finnes det en app du bør ha på telefonen din. Jeg sier ikke mer om den, men les gjerne om Office Lens. Den er et veldig hyggelig produkt 🙂 (Gå til artikkelen).

KLIKK PÅ VIDEOBILDET OVER FOR Å SE VIDEOEN

Oppdateringer

Hold deg oppdatert på vårt nyhetsbrev og følg oss gjerne på Lesevinduets Facebookside. Facebook brukes mest til oppdateringer da jeg ikke ønsker å spamme med nyhetsbrev annenhver dag. Det er også laget en “Meldingsbok” på hovedsiden på Lesevinduet.no (litt ned på venstre side, en gul boks). Der poster jeg en linje for hva som er lagt til av nye produkter og endring i nettsiden. Alle videoene som lages finner du også på hvoedsiden ved å skrolle nedover til video-feltet med blå bakgrunn.

Søker du annen informasjon om nettsiden og abonnementstypene sjekk infosiden her. Det nye her er at vi tilbyr kommunelisens for alle offentlige skoler i samme kommune.

Helt til slutt

Til slutt vil jeg si velkommen tilbake til nyåpningen av lesevinduet.no. Ta en kikk, se gjennom produktene og så håper jeg de nye løsningene ikke bare gjør livet lettere, men også at produktene gjør undervisningen letter å planlegge og gjennomføre.

Ps! Oppdater bokmerkene dine for lesevinduet, da sidene er nye.

Alt godt!
Martin Fyrileiv

Følg oss på nett

195FansLik
94FølgereFølg
0AbonnenterAbonner

Siste artikler

nb_NONorsk bokmål
nb_NONorsk bokmål