Hjem Blogg

Påsken: Arbeidshefte 1 er nå klar

0

Påsken: Arbeidshefte 1 har samme tekst som Faghefte Påsken nivå 4. Det vil si at du enkelt kan tilpasse teksten med lavere nivå av Fagheftene (nivå 1-6) dersom du ønsker å tilpasse selve teksten i tillegg. Oppgavene baserer seg derimot på Nivå 4-teksten som har LIKS 30 (enkel barneboktekst).

Heftet passer for elever på 4./5. trinn og oppover, men arbeid med teksten passer på lavere trinn ved bruk av Fagheftet Påsken.

Abonnenter finner heftet her
Andre kan kjøp heftet i nettbutikken her

Lesevinduet deltar i dugnaden med gratisressurser

0

Så lenge skolene er stengt, legger vi ut digitalt lesekursmateriell og andre ressurser gratis som du kan benytte i undervisningen av dine elever. Lesekursene er basert på helhetslesing av Jørgen Frost og ABC-fasen og Lesekursene er lagt ut for bokmål og nynorsk. Materiellet vil være tilgjengelig så lenge skolene er stengt.

Lesekurs A er tilpasset elever som har utfordring med avkoding i lesing og rettskriving på småtrinnet (3.-4. klasse). Lesekurs B er tilpasset elever som har utfordring med avkoding i lesing og rettskriving på småtrinnet (5.-10. klasse).

Merk at alle intensive lesekursleksjoner har egen logisk brist. Dette er en logisk feil i tekstens handlingsmønster og ikke en skrivefeil. Dette er fint om elevene oppdager selv i lesingen, og er et flott samtaleemne når man diskuterer hva teksten handlet om.

Vår dugnadsside med 60 gratisressurser for digitale lærere finner du her (+ 8 lydbøker til bokmålsleksjonene (du trenger ikke å opprette konto).

Ønsker du tilgang til våre medlemmers gratisprøver kan du ordne deg et gratismedlemsskap her

Vurderer du eller din skole en lisens på Lesevinduet.no kan du se et speil av alt innhold på vår nettside her.

For oppdaterte lisenspriser går du her (merk at skolelisenser har tilbud frem til sommerferien).

Vinner + bonusvinner er trukket

0

VINNEREN + BONUSVINNER ER TRUKKET

Da har jeg foretatt en trekning blant alle i kommentarfeltet på facebook som ønsket å være med i trekningen og på grunn av koronasituasjonen, så ønsket jeg å trekke en ekstra bonusvinner 🙂

Vinnerne får et gratis privatabonnement på alt innhold på Lesevinduet.no i 12 måneder til eget bruk – har dere allerede et abonnement legges 12 måneder til perioden.

Vinnerne er:

1. Stina Melby
2. Anne-Kristin Aarflot


Takk for deltakelsen.
Alt godt ønskes alle sammen!


Martin Fyrileiv

Ett par tips ved nettundervisning

0

Visuelle hjelpemidler underveis i lærerens nettundervisning er viktig slik at elevene forstår hva du mener når du “peker” på noe med musepekeren eller snakker om en bestemt del i et pdf-dokument.

Nå som koronaviruset har stengt skolene blir det mer nettundervisning enn de fleste av oss er vant til.
Her kommer ett par tips som kan lette selve gjennomføringen av undervisningen på nett der du viser dokumenter, peker og forklarer.
Musepekeren er så og si usynlig når du skal gjennomføre en konferanse gjennom TEAMS (Office 365) eller lignende.


1. Det finnes gratis “highlighter” for musepekeren som gjør at elevene faktisk ser hva du peker på. Dette har jeg benyttet meg av selv i forklaringsvideoer på lesevinduet.no.
Ønsker du en gratisversjon av “Cursor Highlighter” kan du sjekke denne linken (Disse har jeg ikke testet, men velg gjerne en som har en farge som elevene kan se godt hvis du deler skjermen din med elevene, eller skal vise dokumenter i TEAMS.): https://listoffreeware.com/best-free-cursor-highlighter-software-windows/
Har du mac hjemme du skal benytte, som meg, anbefaler jeg Cursor Pro – Den koster nesten $5 men er verdt det, i alle fall for meg som trenger denne innimellom, og ingen vet hvor lenge skolen blir stengt ned heller. (se bilde 1 – det er en blå ring, men musepekeren er i midten, den vises ikke fordi når man tar print screen, så tas musepekeren vekk) Cursor Pro kan kjøpes her for mac-brukere: https://apps.apple.com/us/app/cursor-pro/id1447043133?mt=12


2.Husk at PDF-filer har verktøy der du kan bruke “markeringstusj” og sette inn kommentarer også på filer før du sender til elevene. de kan klikke på markeringsboksen og lese kommentaren din (se bilde 2 og 3)

Lesekurs A: Leksjon 10 – M-lyden er nå lagt ut

0

Lesekurs A: Leksjon 10 – M-lyden er nå lagt ut på bokmål med hentediktat, rimlotto og lydbok. Nå gjenstår det kun 4 leksjoner før Del 1 er komplett. Del 2 startes på etter Del 1 er komplett.

Abonnenter finner leksjonen her
Andre kan kjøpe komplett leksjon her
Elever kan få teksten opplest via lydbok her

140 kort – Lesespillet: Norsk 1 er nå ferdig

0

Lesevinduets lesespill er en serie brett og kortpakker som til nå finnes i Halloween-tema (bokmål), Juletema (bokmål og nynorsk) og engelsk. Nå er vi ferdige med Norsk 1 – kortpakken som er 140 kort med enkle ord fordelt på ulike emner som Stavelser, antonymer, rimpord, stumme lyder, verb, ordet mangler og silhuetter.

Elevene trekker fra kortbunken med gitt farge ut fra fargen på ruten de lander på i spillet.
Spillet er bygd opp slik at du kan “kanibalisere” fra andre kortpakker. Bytt ut en kortstokk med en farge, men en lik farge fra en annen kortpakke, så kan du blande for eksempel norsk og engelsk i samme spill. Etterhvert som vi lager flere kortpakker kan du også variere vanskelighetsgraden i kortene i samme spill.

Kortpakken ligger under “ressurser” og “spill”

NB! Skriv ut tosidig – alle kort har en bakside med egen farge

Abonnenter finner spillet her
Andre kan kjøpe spillet her (gratismedlemmer får tilbud) Brett følger med denne pakken ved kjøp i nettbutikken.

Siste artikler

nb_NONorsk bokmål
nb_NONorsk bokmål