Hjem Blogg

Faghefte: Solsystemet nivå 5 ligger nå ute

0

Faghefte: Solsystemet nivå 5 ligger nå ute for abonnenter. Heftet finner du som selvheftingshefte og A4-hefte for hefting i kopimaskin.

Abonnenter finner heftet her

Nytt hefte: Textbook – “To be” på 3 nivåer ligger nå ute

0

Textbook “To be” tar for seg bruk av To be … i ulike setninger rundt følelser. Heftet har tre nivåer og finnes både som selvheftingsark og A4-ark slik at kopimaskinen kan hefte for deg.

Abonnenter finner heftene her

Andre kan kjøpe selvheftingsheftene her (A4-ark legges ut senere)

Textbook: I see a … finner du nå i A4-versjon sammen med flere

0

Abonnenter finner A4-versjon av heftene her sammen med “Mermaids”, “My Street” og “My Friends” som også har heftene i A4.

Faghefte Solsystemet Nivå 4 er nå lagt ut

0

Faghefte Solsystemet ligger nå ute på bokmål i A4-variant og selvheftingshefte. Som vanlig følger en LIKS-beregning med setningsoppbygging og frekvensordliste.

Abonnenter finner heftet her

Lesekurs A – Del 1 (20 leksjoner) er nå komplett.

0

Med siste leksjon ferdig (Lesekurs A, Leksjon 14, S-lyden med hentediktat, rimlotto og lydbok) er nå hele DEL 1 for Lesekurs A komplett med 20 leksjoner.

Abonnenter finner komplett leksjon her
Andre kan kjøpe komplette leksjoner her
Elever får tekstene opplest via lydbok her

Påsken: Arbeidshefte 1 er nå klar

0

Påsken: Arbeidshefte 1 har samme tekst som Faghefte Påsken nivå 4. Det vil si at du enkelt kan tilpasse teksten med lavere nivå av Fagheftene (nivå 1-6) dersom du ønsker å tilpasse selve teksten i tillegg. Oppgavene baserer seg derimot på Nivå 4-teksten som har LIKS 30 (enkel barneboktekst).

Heftet passer for elever på 4./5. trinn og oppover, men arbeid med teksten passer på lavere trinn ved bruk av Fagheftet Påsken.

Abonnenter finner heftet her
Andre kan kjøp heftet i nettbutikken her

Vinner + bonusvinner er trukket

0

VINNEREN + BONUSVINNER ER TRUKKET

Da har jeg foretatt en trekning blant alle i kommentarfeltet på facebook som ønsket å være med i trekningen og på grunn av koronasituasjonen, så ønsket jeg å trekke en ekstra bonusvinner 🙂

Vinnerne får et gratis privatabonnement på alt innhold på Lesevinduet.no i 12 måneder til eget bruk – har dere allerede et abonnement legges 12 måneder til perioden.

Vinnerne er:

1. Stina Melby
2. Anne-Kristin Aarflot


Takk for deltakelsen.
Alt godt ønskes alle sammen!


Martin Fyrileiv

Ett par tips ved nettundervisning

0

Visuelle hjelpemidler underveis i lærerens nettundervisning er viktig slik at elevene forstår hva du mener når du “peker” på noe med musepekeren eller snakker om en bestemt del i et pdf-dokument.

Nå som koronaviruset har stengt skolene blir det mer nettundervisning enn de fleste av oss er vant til.
Her kommer ett par tips som kan lette selve gjennomføringen av undervisningen på nett der du viser dokumenter, peker og forklarer.
Musepekeren er så og si usynlig når du skal gjennomføre en konferanse gjennom TEAMS (Office 365) eller lignende.


1. Det finnes gratis “highlighter” for musepekeren som gjør at elevene faktisk ser hva du peker på. Dette har jeg benyttet meg av selv i forklaringsvideoer på lesevinduet.no.
Ønsker du en gratisversjon av “Cursor Highlighter” kan du sjekke denne linken (Disse har jeg ikke testet, men velg gjerne en som har en farge som elevene kan se godt hvis du deler skjermen din med elevene, eller skal vise dokumenter i TEAMS.): https://listoffreeware.com/best-free-cursor-highlighter-software-windows/
Har du mac hjemme du skal benytte, som meg, anbefaler jeg Cursor Pro – Den koster nesten $5 men er verdt det, i alle fall for meg som trenger denne innimellom, og ingen vet hvor lenge skolen blir stengt ned heller. (se bilde 1 – det er en blå ring, men musepekeren er i midten, den vises ikke fordi når man tar print screen, så tas musepekeren vekk) Cursor Pro kan kjøpes her for mac-brukere: https://apps.apple.com/us/app/cursor-pro/id1447043133?mt=12


2.Husk at PDF-filer har verktøy der du kan bruke “markeringstusj” og sette inn kommentarer også på filer før du sender til elevene. de kan klikke på markeringsboksen og lese kommentaren din (se bilde 2 og 3)

Siste artikler

nb_NONorsk bokmål
nb_NONorsk bokmål