Ressurser: 301

(NY) Ressurser: 6

Ressurser: 41

Ressurser: 60

Slik gir administrator ved din skole tilgang til de ansatte

1. Hvem skal være administrator ved din skole?

Ved klasse- skole- eller kommunelisens, trenger hver enkelt skole en administrator. Dette er en svært enkel oppgave.

Alt administrator trenger å gjøre for at skolen kommer i gang med sin lisens er at er å legge til epostadressene til de ansatte i skolen som skal ha tilgang til lesevinduet.no - Det kan være lærere, spesialpedagoger, assistenter og fagarbeidere ved skolen.

Administrator legger også til når det kommer nye ansatte, og fjerner fra listen de ansatte som slutter ved skolen og som allerede har tilgang.
De skal ikke lenger ha tilgang til skolens lisens.


Skolen sender oss epostadressen til valgt administrator på post@lesevinduet.no så gir vi administratortilgang til vedkommende.

Pass på at du bruker Google Chrome, Firefox eller Safari som nettleser. Internet Explorer er ikke anbefalt å bruke som nettleser for denne siden, da explorer ofte ikke klarer å visualisere nettsider riktig Klikk logo under dersom du ønsker å laste ned en av nettleserne

2. Steg for steg hvordan Administrator legger til nye brukere

NB! Enkelte opplever at de ikke kommer inn selv om de er invitert gjennom systemet. Hvis de ansatte ordner seg en gratisbruker før de blir lagt til, er sjansen større for at det ikke blir noe tull med tilgangen.

1. KLIKK PÅ LOGG INN / KONTO

HUSK AT DU MÅ VÆRE INNLOGGET FØR DU KAN BEGYNNE

2 KLIKK PÅ ADMINISTRER GRUPPE

3. HER STARTER DU I RUBRIKKEN MED RØD SKRIFT

SKRIV INN, ELLER KOPIER ALLE EPOSTENE FRA WORD ELLER EXCEL RETT INN I SKEJAMET "INVITER MEDLEMMER ETTER E-POSTADRESSE"

PASS BARE PÅ AT ALLE EPOSTENE ER SEPARERT ENTEN MED KOMMA ELLER EN EPOSTADRESSE PR. LINJE
(DET SISTE ER DET ENKLESTE)

Merk at et ekstra mellomrom i eller på slutten av eposten, et komma i stede for punktum, kan gjøre at man ikke blir invitert, så pass på at epostadressen er helt riktig når de legges til

KLIKK SÅ PÅ "INVITER MEDLEMMER"

REDIGER GRUPPEDETALJER OG SKRIV INN SKOLENS NAVN OG ADRESSE.
Dette er viktig for at vi skal kunne se hvem som er lagt til slik at vi kan hjelpe til hvis noen ikke får tilgang. Står feltet tomt, vil vi ikke kunne se noe som helst på din skole


KLIKK SÅ PÅ "REDIGER DETALJER"DU VIL ERFARE AT BAK HVER EPOSTADRESSE STÅR DET ENTEN "REGISTRERT" ELLER "INVITERT". DE SOM BLIR INVITERT MOTTAR AUTOMATISK EN EPOST FRA SYSTEMET SOM LAR DEN ANSATTE OPPRETTE EN BRUKER. DE FÅR AUTOMATISK TILGANG ETTER DETTE OG VIL DA STÅ SOM "REGISTRERT NÅR DETTE ER GEJNNOMFØRT.

ER DET FORTSATT NOEN DET STÅR "INVITERT" BAK, SÅ HAR DE IKKE OPPRETTET EN BRUKER VIA UTSENDT EPOST. (HAR DE IKKE MOTTATT NOEN EPOST, BE DEN ANSATTE SJEKKE SPAM-MAPPEN / KARANTENEN TIL EPOSTSYSTEMET. DU KAN OGSÅ "INVITERE" PÅ NYTT.)

NB! Viktig at de ansatte registrerer seg via utsendt link på eposten de mottar automatisk (de skal da registrere et vanlig medlemsskap (gratis). Hvis de går på nettsiden og registrerer seg uten å klikke på linken i eposten så vil ikke kontoen kobles til skolelisensen).

nb_NONorsk bokmål